Eerste zelftesten voor onderwijs geleverd

De eerste bestellingen met zelftesten voor het onderwijs zijn deze week geleverd. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat jongeren weer naar school kunnen. Voor de rest van het schooljaar zijn ongeveer veertig miljoen van deze zelftesten besteld door Dienst Testen.  

Raamovereenkomsten

De eerste bestelling is geplaatst via zogeheten raamovereenkomsten. Zo'n overeenkomst wordt gesloten als je weet dat ergens behoefte aan ontstaat, maar je nog niet direct kunt bepalen hoe groot die behoefte is en wanneer die behoefte er is. Dienst Testen heeft op dit moment zo'n raamovereenkomst met vijf partijen. 

In de tussentijd zijn ook zelftesten besteld bij twee andere leveranciers. Tot en met juni zijn daardoor alle nodige zelftesten voor het onderwijs ingekocht. Voor volgend schooljaar wordt een nieuwe opdracht uitgewerkt waarop alle leveranciers van zelftesten zich kunnen inschrijven. 

Zelftest
Beeld: ANP
Foto van zelftest