Nieuwe levering serologische pipetten

Dienst Testen heeft de landelijke voorraad serologische pipetten aangevuld. De eerste partij met deze plastic voorwerpen is deze week geleverd. In totaal zijn ruim twee miljoen pipetten besteld die kunnen worden ingezet bij de diagnostiek van COVID-19.

Gebruik serologische pipetten

De bestelde pipetten kunnen in het laboratorium onder meer worden gebruikt in het proces om het coronavirus SARS-CoV-2 aan te tonen of te onderzoeken. Bij een (RT-)PCR-test is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vloeistof van het testbuisje op de juiste plek in een PCR-machine terecht komt. Daarnaast kunnen de pipetten ook gebruikt worden voor nader onderzoek naar het virus.

Verschillende maten

De serologische pipetten zijn besteld in verschillende maten. Zo komen er pipetten met een inhoud van 2, 5, 10 en 25 milliliter. Op de pipetten is een duidelijke schaalverdeling te zien, zodat laboranten goed inschatten hoeveel vloeistof zij hebben opgezogen in het pipet. Daarnaast zijn de pipetten ook CE-gecertificeerd en geregistreerd binnen Europa. Dit houdt in dat de gebruiksvoorwerpen voldoen aan de geldende Europese regels.

Bestellen

Geïnteresseerde laboratoria kunnen vanaf nu de pipetten bestellen via het bestelportaal van Dienst Testen.