Ook zelftesten op vliegvelden Groningen en Maastricht

Terugkerende reizigers krijgen sinds kort antigeen zelftesten overhandigd bij terugkomst op Nederlandse vliegvelden. Ook op Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport worden nu antigeen zelftesten uitgedeeld. Dienst Testen is verantwoordelijk voor de inkoop en opslag van de in totaal drie miljoen zelftesten voor alle vliegvelden.

Sinds 19 juli deelt men de testen uit op het ‘vliegveld van het noorden’. Een week later sloot ook Maastricht Aachen Airport aan op deze regeling. Op dit moment doen alle Nederlandse vliegvelden mee met het uitdelen van de zelftesten.

Testen

De gehele zomerperiode deelt men op de vliegvelden gratis antigeen zelftesten uit. Reizigers ontvangen, als ze willen, naast de antigeen zelftest ook een informatieve flyer. Bij een positieve zelftest of bij het ontwikkelen van corona gerelateerde klachten is het advies een testafspraak te maken bij de GGD.