Ook in september gratis zelftesten op Nederlandse vliegvelden

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft onlangs de regeling rondom gratis zelftesten op Nederlandse vliegvelden verlengd. In eerste instantie werden de testen in juli en augustus aangeboden aan terugkerende reizigers. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de testen, is besloten ook in september gratis zelftesten uit te delen.

De testen die worden uitgedeeld, zijn ingekocht door Dienst Testen. In totaal gaat het momenteel om drie miljoen zelftesten. Deze zijn verspreid onder Schiphol Airport, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport.

Informatieve flyer

Reizigers ontvangen, als ze willen, naast de antigeen zelftest ook een informatieve flyer. Bij een positieve zelftest of bij het ontwikkelen van corona gerelateerde klachten is het advies een testafspraak te maken bij de GGD. Jongeren onder de 27 jaar mogen zich na hun vakantie ook direct bij de GGD laten testen.