Voorlopige gunning EU-aanbesteding laboratoriumtesten tweede helft 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de voorlopige gunning bekendgemaakt voor de EU-aanbesteding voor NAAT-testen en de bijbehorende logistieke diensten. Vandaag zijn alle inschrijvers op de aanbesteding geïnformeerd over de voorlopige gunning.

Het ministerie van VWS heeft op 30 juni 2021 de aanbesteding gepubliceerd. Deze heeft tot doel dat iedere Nederlander met klachten zich ook in de laatste maanden van dit jaar snel en betrouwbaar kan laten testen bij de GGD-teststraten. De aanbesteding is nodig omdat de huidige contracten met de laboratoria binnenkort aflopen. De aanbesteding is ingedeeld in 24 percelen: 23 regionale (overeenkomstig met GGD-regio’s) en één landelijk perceel. Iedere inschrijver kon zich inschrijven voor maximaal twee percelen.
 

Hoe verder?

De definitieve gunning is gepland op 4 november, mits de andere partijen geen bezwaar hebben gemaakt. De indicatieve startdatum voor de nieuwe overeenkomsten is tweede helft november. De nieuwe overeenkomsten lopen in ieder geval tot en met 31 december 2021. De contracten kunnen drie keer met drie maanden eenzijdig worden verlengd door de minister van VWS.

Voor meer informatie over deze aanbesteding en een lijst met veelgestelde vragen kun je op deze pagina terecht.