Datum definitieve gunning aanbesteding NAAT-testen bekend

De definitieve gunning van de Europese aanbesteding NAAT-testen, hier vallen onder meer de PCR-testen onder, staat gepland voor maandag 24 januari 2022. Na deze definitieve gunning begint een transitieperiode om de gecontracteerde laboratoria aan te sluiten op de teststraten van de GGD-en, CoronIT en de systemen van Dienst Testen. 

Na afronding van de aanbesteding krijgt Nederland de beschikking over een analysecapaciteit bij laboratoria van 92.000 testen per dag. Met de twee percelen die buiten de aanbesteding zijn gehouden -Amsterdam en Brabant-Zuidoost- telt dit op tot 106.500 testen per dag. Om ook bij testaantallen hierboven verzekerd te zijn van voldoende analysecapaciteit zijn met drie hoogvolume laboratoria aanvullende afspraken gemaakt over extra analysecapaciteit. Hierdoor is er – wanneer dit nodig is – de beschikking over een totale analysecapaciteit voor 175.000 PCR-testen.