Animatievideo Dienst Testen

Dienst Testen is in april 2020 ontstaan als organisatie die betrouwbare testmaterialen inkoopt en de gehele testketen aanstuurt. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ben je benieuwd hoe Dienst Testen precies in elkaar zit en hoe zij zorgen dat jij je snel en betrouwbaar kunt laten testen? Bekijk dan onze corporate animatievideo hieronder. Hij duurt minder dan vier minuten. 

Animatievideo Dienst Testen

In een animatievideo wordt uitleg gegeven over hoe Dienst Testen is ontstaan en welke werkzaamheden de Dienst verricht.

VOICE-OVER: We kunnen het inmiddels wel dromen. Heb je klachten die op corona wijzen?
Testen. Met iemand in contact geweest die ziek is? Testen. Testen is belangrijk om het coronavirus onder controle te houden. En om in vrijheid te kunnen leven."

Een auto arriveert bij een teststraat.

VOICE-OVER: "Inmiddels kan iedereen zich snel, gratis en betrouwbaar laten testen op corona. Dat doen we gelukkig ook massaal. Elke dag worden enorme aantallen
testen afgenomen en geanalyseerd."

Een labauto haalt de testen op.

VOICE-OVER: "Zo gestructureerd als het testen  nu verloopt, zo lastig was dat aan het begin van de coronacrisis. Er waren wereldwijd te weinig materialen."

Op de kaart van Nederland verschijnen waarschuwingsborden naast fabrieksgebouwen.

VOICE-OVER: "En ook was er niet altijd genoeg capaciteit in de Nederlandse laboratoria om zoveel testen te analyseren. Daarnaast moesten verschillende partijen en vooral de GGD'en laboratoria onder hoge druk intensief met elkaar samenwerken. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verantwoordelijk voor beleid, besloot daarom in april 2020, dat er één partij moest zijn die betrouwbare testmaterialen inkocht en zich inzette voor een geoliede testketen. Zo ontstond de Dienst Testen.

Mede dankzij Dienst Testen is een coronatest voor iedere Nederlander nu makkelijk en dichtbij huis beschikbaar. Binnen 24 uur, na jouw testafspraak, krijg je een betrouwbare uitslag. Zo weet je snel waar je aan toe bent en of je weer naar school, werk of je familie kunt gaan.

Achter de schermen is Dienst Testen elke dag bezig om het testen zo makkelijk mogelijk te maken, en te houden. Wij doen dit samen met andere testpartners. Maar het makkelijk maken van testen, is best een ingewikkelde klus."

Op een wereldkaart verschijnen fabriek iconen.

VOICE-OVER: "Een belangrijk onderdeel van ons werk is het inkopen van materialen. Diens Testen koopt het over de hele wereld in en verdeeld deze over vele testlocaties die samen enorme aantallen, en verschillende soorten testen afnemen. Ook houden we voortdurend in de gaten of er genoeg voorraad is. En zorgen we dat deze op tijd wordt aangevuld. En als er nieuwe en betere testmethoden beschikbaar komen dan voeren we die in bij de testlocaties.

Veel afgenomen testen worden geanalyseerd door laboratoria. Wij zorgen ervoor dat 
elke afgenomen test bij het juiste laboratorium terecht komt."

Een analist zit achter een computer.

VOICE-OVER: "Ons labteam verzamelt continu data van laboratoria en GGD'en. Bijvoorbeeld over de verwachte testvraag. De beschikbare laboratoriumcapaciteit en de doorlooptijden."

Een kantoor gevuld met beeldschermen.

VOICE-OVER: "Alle data komen samen in onze operationsroom. Het hart van Dienst Testen. Op basis van deze data wordt de toekomstige testvraag zo nauwkeurig mogelijk voorspeld. Ook staat in de operationsroom elke dag een heel team paraat om plotselinge problemen op te lossen."

Het team kijkt samen naar een beeldscherm.

VOICE-OVER: "De kwaliteit van de coronatesten staat altijd voorop. Ons Team Kwaliteit, checkt of kwaliteitsdoelen, gericht op het opsporen en bestrijden van het virus, behaald worden. En werkt voor het bevorderen van de kwaliteit binnen de coronatestketen nauw samen met de Inspectie, Gezondheidszorg en Jeugd, de Raad voor Accreditatie en het RIVM."

Alle betrokken collega's en partners zitten rondom een tafel.

VOICE-OVER: "Ook na de coronacrisis blijft de kennis, ervaring en het netwerk van Dienst Testen, waardevol voor de bestrijding van mogelijke toekomstige virussen. En het behouden van onze vrijheid."

Op een kaart van Nederland staat Dienst Testen centraal, omringt door het netwerk van de corona test keten. 

Meer weten? 
www.diensttesten.nl